Firefox PHP

Failure To Login After Server Move

Posted by melodicrock 
Failure To Login After Server Move
August 23, 2020 07:27AM
Hi folks,
Been using phorum without hitch for years. Recently moved server and DNS settings etc...

Now some users can't log in. Some are fine...some can on mobile/different browser, but not the usual method they use and others have tried everything but the login screen accepts details, but then returns to the phorum without being logged in.

Happening with maybe 10 users in different locations, I can't work out why.

Any thoughts?

Cheers!
Re: Failure To Login After Server Move
August 23, 2020 10:11AM
Today it is most likely...
Probably not using https when they log in.
http:/ is considered a different domain than https:/ by the browser.

Have someone with the problem watch the URL in the bar to see if https or http changes.
Or maybe they have a direct link to the login page that needs updating.

Some browsers will attempt to convert all http to https for security reasons, these will most likley login.

Go to: admin- General Settings , scroll down to File/Path Settings. The fix is to change the path in the admin from http to https.

Add an entry to .htaccess that redirects http to https

If you still have issues get this module * Automatic HTTP Path:
Re: Failure To Login After Server Move
August 23, 2020 12:36PM
Bloody marvellous! I think you might have it!. Appreciate the response. I'm back in, so now to test others.
Re: Failure To Login After Server Move
August 23, 2020 03:48PM
Might have one more issue - I can get back in ok, but have to log back in each time now?
Re: Failure To Login After Server Move
August 23, 2020 04:16PM
Did you rebuild the paths in admin- Database Integrity?
Clear the cache? (everything) You may need to do it more than once, if it times out.

Delete the browser cookies?
Re: Failure To Login After Server Move
August 24, 2020 04:34AM
Done all that....still won't keep anyone logged in.
Re: Failure To Login After Server Move
August 24, 2020 04:48AM
admin-General Settings- scroll to "Cookie/Session Settings" , read the help popups.
Re: Failure To Login After Server Move
August 24, 2020 01:01PM
Quote
Scott Finegan
admin-General Settings- scroll to "Cookie/Session Settings" , read the help popups.

Haven't changed anything there and have cookies set to allow and 30 days.
Re: Failure To Login After Server Move
August 24, 2020 07:43PM
Look at your cookie(s)
The url for the "Host" or "Domain" must match what is in your URL bar.
Fer instance, if I add a www. before mysite. com in the URL bar, (space added) and go to that URL. I am no longer logged in.

MySite cookie

Name: phorum_session_v5
Content: xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Host: mysite. com      (space added)
Path: /
Send for: Any type of connection
Expires: Wednesday, September xx, 2020, 12:21:02 PM



Phorum . org cookie

Name: phorum_session_v5
Content: xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Domain: .www. phorum. org      (spaces added)
Path: /
Send for: Any type of connection
Expires: Wednesday, September xx, 2020, 12:21:02 PM

*** I also see a period before the www. in the phorum . org cookie (space added) (don't know what that is about.)
Re: Failure To Login After Server Move
August 25, 2020 06:10AM
I've looked and the cookie is reflecting the domain www.melodicrock.com - the phorum address is: [www.melodicrock.com]

Cookies set to expire at a date and time that's the same as my log in time?
Re: Failure To Login After Server Move
August 25, 2020 02:20PM
And now its logging everyone out on all platforms after each visit. What have I done now?!!!
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login