Firefox PHP

Module: User Avatar

Posted by Maurice Makaay 
Re: Module: User Avatar
January 06, 2012 02:37AM
I have loaded this mod as well and I have gotten it to work for regular message posts, but it doesn't seem to come up in private message posts.

I have the following code in my read_threads.tpl file:

<td style="padding-right:10px">
{IF MESSAGE->user_avatar}
<img src="{MESSAGE->user_avatar}" alt="avatar"
{IF MESSAGE->user_avatar_w}
style="width:{MESSAGE->user_avatar_w}px;
height:{MESSAGE->user_avatar_h}px"
{/IF} />
{/IF}
</td>

As I said, I the mod is working on other pages, so I know that I'm working with the right template at least. Just having trouble getting the image to show up in private messages... I just loaded phorum about three weeks ago, so I'm assuming that I'm using the latest version.

Any help would be appreciated!
User Avatar
April 12, 2012 01:18PM
I installed the User Avatar module and I can upload a picture fine, but when I try to "select" it, it doesn't get "selected". The button that should turn blue just stays un-selected after I save.

I have modified the template files, but I think that as long as no image is selected, no avatar will show up.

Anyone know what is wrong?
Re: User Avatar
April 12, 2012 08:04PM
Maybe the custom profile field that is required for storing the setting for the users has not been created correctly. Please go to the admin interface and take a look at the custom profile fields. Is a mod_user_avatar field created? If yes, what are its settings?


Maurice Makaay
Phorum Development Team
my blog linkedin profile secret sauce
Re: User Avatar
April 12, 2012 08:49PM
Hi Maurice!

No, no such field has been created. I have deleted the mod and copied it into the mods section again with the same result. What do I do?

/B



Edited 1 time(s). Last edit at 06/14/2012 09:29PM by Birgitta.
Re: Module: User Avatar
April 12, 2012 09:15PM
Are you sure that you've used *this* module? which version is shown in the admin? on which phorum version?
I've never seen a problem with installing the custom field with it.


Thomas Seifert
Phorum Development Team / Mysnip-Solutions.de
Custom Phorum and general software development
worry-free Phorum Hosting
Yes I'm sure
April 12, 2012 09:34PM
I'm using this module: User Avatar (version 3.0.4). The phorum version is: 5.2.18

/B



Edited 2 time(s). Last edit at 06/14/2012 09:29PM by Birgitta.
Re: Module: User Avatar
September 20, 2012 01:36AM
I'm not sure if this is the best place to post this or the support section but I'm having an issue with this module. I added an image to illustrate.



Now, this is ONLY happening on the local machine and everything works as it should once uploaded to the real server. The Avatars refuse to show in the CC + read pages. Also, if I click the "save changes" button in the avatar control center, you get the "Undefined index: avatar in" error. Obviously I can suppress the error.. its included for "just in case".

Localhost setup:
Apache 2.2.22
PHP 5.4.3
MySQL 5.5.24
Latest stable Phorum
Happens with all themes (including default).

Again, only posting the setup for "just in case" it may be relevant.

Considering that this problem only exists on the local machine tells me that my machines configuration may lacking something. This is really just an annoyance and a low priority... I'm just going crazy trying to figure out WHY its happening. It's annoying when working with the templates.

I'm thinking its not the module that my system is having issues with, but probably the file storage. I may be missing a php module .. I just don't know what php module I could possibly be missing.. so I'm hoping someone might have an idea as to what the causation may be.. or what modules are required to pull the images/files from the database and reconstitute (like instant coffee LOL) them. This is driving me batty!

~ Be Kind, Please Rewind! ~
Re: Module: User Avatar
October 22, 2012 11:06PM
I installed it today, it works great, but I had quite a fight with the templates before I managed to get the HTML formatting right and W3 compliant. The main reason for this is that the default background image of class="message-author icon-user" and the avatars don't mix well HTML/CSS-wise, so messing with the one tends to break the other.

So it occured to me that it would be much better if User Avatar came with a default avatar and completely did away with the default background icon. This would allow the module to come with ready replacements for the standard read_whatever.tpl and css.tpl and eliminate all the {IF MESSAGES->user_avatar} conditionals that mess up the HTML.

For this to work without filling the database with one copy of the same default avatar file for every user, all avatar files could be renamed to their respective md5hash.ext upon upload and be kept all in one user-independent table. Doing this would allow a single copy of the default avatar to serve all users who have uploaded no avatar of their own. Once uploaded, avatars should be removable from the user profile, but not physically deletable. This would also allow older postings to keep their original avatar after a user changes his current one.

Hence: RFE.
Re: Module: User Avatar
February 15, 2014 11:39AM
I have installed the User Avatar mod (v3.0.4) today on one of my Phorum installations (5.2.19) on an Ubuntu 3.10 server with PHP 5.5.3 and MySQL 5.5.35. (No other avatar mod installed, of course!)

Although the mod's "Avatar" menu is shown in my Profile and although I can upload an avatar image, it gets damaged after upload. It s stored in the relevant database table, but Firefox 27.0.1 (and other browsers) show the broken image placeholder. When I click on its URL to open it in an external image editor, I get the information that the file format is unknown.

(When I click the [ ] Delete checkbox and delete the uploaded image, it gets deleted, while the mod reports Die Änderungen wurden nicht gespeichert. which refers to ChangesSaved in /include/lang/german.php - probably a translation issue which I have now fixed for my local language file.)

What can I do to fix this issue?

Regards, Ulf Dunkel



Edited 2 time(s). Last edit at 02/15/2014 11:41AM by Ulf Dunkel.
Re: Module: User Avatar
February 15, 2014 10:09PM
Finding an answer relevant to your issue may take a while. I tried a variety of Google searches and while I did not come up empty, hits were few.

I would start with looking for extra characters after the closing ?> including line feeds, and or carriage returns.
As to which files, and how many files to check ... probably all which contain ?>

[www.mantisbt.org] read the last message
and
[drupal.stackexchange.com] read to the bottom

If this is not helpful, let me know.

Best,
Scott
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login